Bildregn

Här kommer ett bildregn ifrån Londonresan med Cecilias bilder! (Just ja Cecilia, är det okey att jag använder dina bilder till min sjuuukt stora blogg? tack!)


Flygplan på flygplatsen. Otippat, jag vet!


Min väska var guuul!

 

Chaplin fick stå och skämmas i souvernirbutiken på Madam Tussauds.


Öl i solen

 

Man kunde beställa Rump Stek

 

Sedd snopp?

 

Öl. I love beer. Som man säger på svenska.

 

Åh, vad jag vill tillbaka till London!


Jag får inte upp väskan

När jag och Cecilia var i London så gick vi in på en affär och köpte shampoo och balsam då det endast fanns shampoo som luktade skunk på hotellet. Väl tillbaka på hotellet så låste Cecilia in det införskaffade i sin resväska och så gick vi ut på äventyr! (Vi låste väskorna varje gång vi lämnade hotellet, hej paranoida (man kan ju faktiskt inte lita på någon nu förtiden) men det kändes bra) Och när vi väl kom hem igen så skulle vi göra oss rena och fräscha, varpå jag ska öppna Cecilias väska. Jag frågar henne vad koden är, knappar fram vad hon sa, men väskan går inte upp. Alltså, vi försökte med allt. Haha, men väskan gick fan inte upp! Låsets kombination hade på nåt sätt blivit ändrat! Men Cecilia fixade detta iallafall genom att bryta upp låset.

Haha, fyfan va vi skrattade alltså!

Obligatorisk bild på en telefonkiosk.
Det mest roliga med dessa kiosker måste vara att folk faktiskt använder dom!


Baksmälla och smink

Igår så stundades det bio med Saaben, Madde, Robin och Christoffer. Vi såg på Baksmällan 2 och fyfaan var jag skrattade ihjäl mig under filmen! Sjukt bra! Sen gick vi bort till Score och satte oss på deras uteservering och drack några öl. Björn och Alexandra dök också upp och vi satt där i några timmar och hade det svintrevligt! Riktigt bra kväll må jag påstå! Snart ska jag iväg på partey till Fredrika och så får vi se vart kvällen tar oss!

Och den som säger att tjejer är snyggare utan smink ljuger.

Före - endast täckstift och concealer

 

Efter - snyggare utan smink = bullshit!

Todels!

Bra uppfostran

Man vet att jag har uppfostrat Björn bra när han i somnen börjar klia mig på ryggen - det är kärlek det!


Var är min plånbok?

Igår så firade vi Martina som fyllde år för några veckor sen! Otroligt lyckad kväll med mycket skratt, lite dans och en massa snack med några skåningar (måste ju kompensera med nåt när inte Björn var med ut, höhö)

Kände mig även som ett stort misslyckande igår. Hittade inte min plånbok i min väska och kom då på att jag hade glömt den i min jobb-ryggsäck på jobbet. Inlåst i mitt skåp. Så jag beger mig omgående ner mot stan då Björn hade min bil och ringer upp honom och berättar att jag är på väg. Problem. Min Bettan stod inlåst på Tingvalla IP och vaktmästaren som hade låst in bettan skulle komma tillbaka när första perioden var slut. Björn var nämligen och sköt lite pyro på matchen mellan Crusaders och nåt Sthlmslag. Vad göra? Gick och mötte upp Jea och beklagade mig lite. Gick sen hem och gjorde mig iordning. Vid 8 kom Björn hem och då for jag genast ut till Skåre för att hämta min plånbok. Problem. Den var inte i min ryggsäck. Med mamma i telefonen gick jag igenom dagen innan och kommmer då på att: "-Hey, jag var ju inne på systemet igår. Jag hade bara med mig bilnyckeln och plånboken in." Vart lade jag då plånboken när jag hade betalat? Jo, jag lade den i en av systemkassarna, vilket innebar att min plånbok låg hemma.
I en systemkasse.
I köket.

Jag har nog aldrig känt mig så misslyckad.

Frågestund!

Då jag inte kommer på något vettigt att skriva överhuvudtaget så tänkte jag köra på en frågestund! Då jag har i genomsnitt 6 läsare om dagen, så kanske jag kan få EN fråga iallafall!

Eller hur?

Eller?

Inte?

Inte en enda?

Snälla?

Nähä.


Såhär såg jag ut för ett år sen. Spännande va?


Smått störande kanske?

Lite smått störande när samma sträng på båda gitarrerna har gått av, man köper nya, strängar om den ena och vad händer? Jo, oavsett hur mycket jag stämmer den, så blir den ALLTID ostämd 3 sekunder senare och SEN så ville en sträng inte vara med och leka längre så den åkte ur så den var det bara att stränga dit igen. Sånt där gör mig så himla grinig. Men då äter jag choklad så går det görbra sen! (Förutom att skiten återigen är ostämd)


Kolla in pippins söta fötter

OBS! Bilden har INGET med inlägget att göra!



Ps. I know about the guitarstämningsgrej. That it will ostämma sig for a få days after the stringpåstättning. I know. I just tried to be rolig. As in funny.

Onsdag

Bloggen blir väldigt lidande av mitt hektiska liv! Ni vet, jobb, umgås med folk, handla mat, spela gitarr, äta mat. Ja, dom där superbloggarna måste ju vara arbetslösa och bara sitta hemma på sina små stjärtar, för har man ett vanligt liv, då hinner man faktistk inte blogga. (att jag sen inte tjänar ett jädrans öre på min blogg är väl en annan femma)

Sen sist jag skrev så har jag bland annat varit på födelsedagspartey där vi firade Christine, Stina och Martin som alla fyllde år!  Mycket trevlig kväll och jag kom hem vid halv 2. Det regnade ute då också, ni kan ju anteckna det om ni vill!

Idag har jag varit ledig och då var jag och gav blod och sen åt jag en smörgås och läste en Kalle Anka tidning. Höhö

Nu tänkte jag slå en ping till Martina och uppdatera henne om mitt hektiska liv (Martina som själv är heltidsstuderande och deltidsarbetande och lägenhetssökande och lägenhetspackande samt födelsedagsfestplanerande) och få lite empati!

bjussar på en hoppbild ifrån Hyde Park i London



Londonresan - dag 5

Sista dagen i London började med en hemsk frukost (bestående av för svag juice, rostat bröd med sylt och surt pulverkaffe) och sen checkade vi snabbt ut. Från utsidan så ser ju hotellet ganska så mysigt ut?


Sen tog vi bussen bort till Paddington station och lämnade våra väskor. Snacka om att dom hade säkerhet där! Väskorna fick man lägga på ett band som dom sen skannade (precis som på flygplatser) och så ställde mannen där lite frågor där man bara skulle svara ja eller nej. Haha, jag lät som om jag vore i lumpen.

Is it your bag? Yes!
Have you packed the bag? Yes!
Is it your belongings in the bag? Yes!
Has anyone else been in your bag? No!
Have you left it at anytime? No!
Is there any explosives in the bag? No!

Efter detta så gick vi till ett cafe och åt en riktig frukost istället innan vi åkte in till stan och vidare mot Harrods, då Cecilia också ville se detta ting!

 

Sen åkte vi till Oxford street och shoppade lite. Sen tröttnade vi på det så vi satte oss på en liten krog och drack öl.



 

När jag skulle gå på toaletten så råkade jag slänga dörren på en polis. Då skämdes jag lite. Han sitter i polisbilen som ni ser. Han som står och dansar, han dansar faktiskt. Åt gubben lite längre bort. Sen började ett billarm att tjuta. Det tjöt i typ 20 minuter. Jag höll på att strypa nån. Men det gjorde jag inte. Jag drack öl istället! Höhö

 

Sen när klockan närmade sig halv 4 så tog vi oss bort till Paddington station igen och där delade dom ut tidningar och då hade dom redan tryckt en tidning med bilder ifrån bröllopet samma dag.

Jag vet, klänningen kostade typ 2,1 miljoner men gudars så fin den är!

 

Sen, efter lite öldrickande på flygplatsen och lite taxfreeshopping så blev vi tvunga att springa till flyget, då Cecilia råkade kolla fel på gaten. Några män stoppade oss, kollade på biljetten och ja: If you're gonna make it to the flight, you gotta run girls. RUN! Och det gjorde vi. Haha, fyfan vi sprang där, hade ingen aning om vart vi skulle men fram kom vi. Sist in på planet och sen rullade vi igen. Haha

 

Det var en helt underbar resa och jag vill omgående tillbaka!


Londonresan - dag 4 del 2

Som sagt, på torsdagen var jag och Cecilia ute på äventyr. När vi kom till Garfunkels (som vi båda trodde skulle vara en pub där dom spelade Garfunkel) så tog vi först en varsin öl och sen skulle vi beställa mat. Jag valde kycklingfilé med ett täcke av bacon och smält ost och chips. Cecilia var sugen på en paj och valde därför en köttpaj. Vad vi sen fick in... HAHA, jag skrattar bara jag tänker på det. Vi var båda tvugna att fråga om det som var på Cecilias tallrik verkligen var en paj, men det sa dom att det var. ÅH heeeerregud! Jag skratta fan ihjäl mig.
Ni måste förstå, när vi åt på the Swan så såg vi deras pajer. Och det var små, söta pajer så som man föreställer sig att pajer ska se ut. Det här. Det här var inte en paj.

Cecilias "paj"
Pulvermos (jag smakade på det), överkokt burk-kalops och en smördegsbit.


Min kyckling då? Ja, men var helt torr. Baconen hade dom stekt sönder så den var stenhård och så hade dom lagt ett tjooockt lager ost på och sen hällt en massa stark ketchup på. Alltså, det var verkligen inte gott. Dom fick ingen dricks av oss om man säger så.

Bara där så kände vi "-fy fan att byta ner oss från en svinbra krog till det här, sista kvällen här!" men det var inte över än. Bredvid oss satt en ensam man och åt, som började prata lite smått med oss. Till en början så var allt bra, han verkade väldigt trevlig. Sen började det spåra. Ni förstår, han levde för Jesus. Han började skälla på oss för att vi inte trodde på Gud eller Jesus (för det var man tvungen att göra förstår ni) och sen började han typ skrika där inne och höjde händerna till taket och skrek: I wake up every morning and I just scream and thank Jesus that I'm a alive! THANK YOU JESUS! THAAANK YOU! I LOVE YOU JESUS!

Alltså, det spelade ingen roll vad vi sa (eller försökte säga rättare sagt, han avbröt oss hela tiden) han lyssnade inte och han blev typ helt vansinnig på oss! Haha, trodde aldrig vi skulle komma därifrån! Men när vi väl gjorde det, och vi tog oss bort till bussen så kände vi verkligen att våran sista kväll i London var förstörd. Vilken jävla människa. Vi kände även att allt kunde bara bli bättre efter det här.

Tänk om vi hade haft rätt. Men det blev bara värre.

På bussen ut till det andra hotellet så såg vi bara fulla människor, högljudda människor. Området vi åkte i var typ ett ghetto, mörkt och skitigt överallt. Efter 40 minuter så kom vi till hotellet. Vi checkade in och en man på hotellet skulle visa oss till vårat rum. Bra service tyckte vi!

Men...

Först fick vi gå ut på en innergård och sen gå in i ett annat hus. Där sa han att vi skulle vi fjärde våningen, tryckte hissen till oss och sen gick han. Fyra våningar fanns det inte, såg vi inne i hissen, men tre. Så vi åkte upp dit. Där luktade det inrökt cigg, det stod inget på dörrarna och helt plötsligt så kom det ut en så vidrig man som såg både pårökt och full ut med skitiga kläder och glodde på oss. Vi tog oss fort som fan ner till första våningen där jag irrade oss omkring till rätt rum. Och då möts vi av detta.



Ni säger; "-helt okey för ett budget hotell"
Vi säger; "-vafan är det här. Menmen, helt okey för ett budget hotell"

Sen såg vi det här (när vi upptäckte att vi hade gemensam toalett);





Vi säger: HELL NO!

Cecilia: Jag kommer ALDRIG förlåta dig för det här! Du kommer ALDRIG få välja hotell igen! Jag kommer ALDRIG förlåta dig för det här! - haha

Det går inte att få till den där riktigt vidrigheten på bilderna. Men det luktade mögel därinne så jag var helt säker på att jag skulle få nån sjukdom av att kissa. Dörren gick först inte att låsa och sen inte att stänga. Det var så jäkla lyhört så vi hörde folk viska över oss (eller varför inte skrika, som damen bredvid oss gjorde. Hon skrek på sina barn så jag trodde dom skulle gå i bitar)


Sen blev vi såklart jättetörstiga, men vågade inte dricka av vattnet i kranen så vi (fastän vi inte vågade egentligen) lämnade våra saker på rummet, låste och sprang ner till receptionen och frågade efter närmaste affär. Som tur var fanns det en bensinmack 200 meter ifrån hotellet dit vi sprang och införskaffade vatten, cola och lite choklad att tröstäta på. Sen vågade vi inte gå ut nåt mer efter det så vi låg och kollade på tv om bröllopet som skulle äga rum dagen efter. Sen sov vi. I samma säng. Fast med varsitt täcke.

Men det var gratis Wifi! Och då googlade jag på Peckham och det här fick jag då upp:


Kanske var därför jag såg typ 20 polisbussar och runt 100 poliser 200 meter ifrån hotellet?



Londonresan - dag 4

Idag var det torsdag och det innebar att vi skulle checka ut ifrån vårat hotell för att bege oss mot det nya. (Vi hade 2 olika pga Cecilia slutade skolan och trodde att vi skulle hinna med flyget efter hon slutat skolan, men vi upptäckte att det skulle vi inte göra, så då bokade jag ett nytt hotell för en natt)



Vårat stammisställe - the Swan

Cecilia tog med sig sin väska till skolan och jag tog min egen för jag skulle ta och åka till det nya hotellet och lämna min väska där. Hittade rätt buss, frågade busschauffören om vart jag skulle gå av och sen bar det av. Alltså, innan jag berättar för mycket så måste jag bara säga att tack vare det här hotellet så var vi med om saker vi ALDRIG kommer glömma! Haha

Alltså, efter kanske 30-40 minuter så sa busschauffören att vi var på min hållplats men han visste inte vart jag skulle gå, men han tyckte att jag skulle se ut som en turist så skulle det komma fram nån till mig och hjälpa mig. Alltså, jag gick omkring i säkert 20 minuter, frågade hur mycket människor som helst om vägen och typ ingen hade en aning om vart jag skulle. När jag precis var på väg att ge upp så hittade jag äntligen hotellet! Lämnade min väska där och tyckte att det kändes rätt bra, förutom att det inte gick någon tunnelbana dit. 1 timme senare kom jag in till stan med bussen. 1 timme liksom! Tur man inte hade någon tid att pass! Höhö. Tog mig bort till Paddington station och kollade om vi kunde lämna våra väskor där på fredagen och sen tog jag mig in till stan igen och tog den snabba tunnelbanan bort till Harrods!

Har aldrig känt mig så fattig och smutsig någongång som när jag gick in där. Stod en tjej som jobbade där inne och kollade på sina naglar. I vanliga fall så hade jag tänkt: "-Men din BIMBO! Du kan väl se lite intresserad ut av dina kunder iallafall!" Nu tänkte jag bara: Åh, vad hon är rik.

Kom in på chokladavdelningen och: MY LORD, vad jag hamnade i paradiset. Ni vet, det luktade så mycket choklad där inne så jag började dreggla. Köpte mig en kartong choklad iallafall innan jag fortsatte min färd mot National History Museum och Royal Albert Hall.




Stannade till utanför museet och köpte mig lunch som jag åt vid borden dom hade utanför.


Vilken gigantisk byggnad National History Museum är!


Ja, det där huset ÄR sådär vitt!










Här var det ett roligt sammanträffande. När jag kom hit så kände jag direkt att "Här har jag varit förut" och det stämde det. Fast då stod jag på andra sidan. Haha





Första kvällen i London när jag och Cecilia gick i Hyde park och letade efter prinsessans Dianas minnesmonument. Sa ju att London är som en cirkel. Höhö. Och så ser man Royal Albert Hall i bakgrunden.

Efter detta så tänkte jag ta mig tillbaka till hotellet i Peckham. Det var ju bara det att det gick ju bara bussar dit. Kan man få tag på busstabeller någonstans? NEJ! Går alla bussar vid alla hållplatser? NEJ! Inte ens om bussarna åker förbi hållplatserna? NEJ! Jag försökte i typ 1 och en halvtimme att ta en buss ut. Men det misslyckades. Till slut så hittade jag en hållplats på Oxford Street (men då hade jag varit borta i Waterloo och fan och hans moster och letat med) men då var klockan så mycket så jag skulle aldrig hinna ut, checka in och åka tillbaka innan Cecilia slutade. Höhö!

När Cecilia slutade så tog vi tunnelbanan med hennes resväska bort till Westminster och kollade på Big ben och London eye.

Lite människor vid Westminster's tunnelbana. Westminster Abbey ligger till vänster om flaggorna som är nere i vänstra hörnet på bilden. Där var alla sjuka människor (ja, man är sjuk om man börjar tälta utanför en kyrka för ett bröllop!) (ännu sjukare att folk började tälta hela 2 dagar INNAN bröllopet)


Vi tog oss snabbt därifrån och fann en pub att äta mat på. Garfunkels. Här började då våran minnesvärda kväll som måste få ett helt eget inlägg, för det här är nåt utöver det vanliga.

Londonresan - dag 3

Onsdagen började med ännu en smaskig hotellfrukost innan vi begav oss till Cecilias skola, vinkade av Cecilia och sen gick jag för att turista mig runt lite. Kom ner till Fleet street där jag fick syn på den här skylten, och var ju bara tvungen att ta ett kort! För er som sett Sweeny Todd, så vet ni varför jag tog ett kort!

Hade planerarna inställda på St Pauls Catherdral och efter att ha sett ut som en äkta turist med kartan i högsta hugg och huvudet som gick runt på mig så fann jag rätt väg och spatserade bort! Under vägen så såg jag en massa coola byggnader som jag tänkte måste vara kyrkor eller katedraler, men icke. Det var skolor av olika slag.

 

 

Sen kom jag fram till mitt mål!

 

 

Bilderna jag tog utanför kan omöjligt ge rättvisa till hur det såg ut egentligen, men det var så otroligt stort och så ofantligt vackert! Bestämde mig för att gå in i denna mästerliga katedral. Tyvärr så fick man inte ta kort där inne (även om jag såg folk med mobilkameror) så kameran fick jag snällt lägga ner i väskan. Väl därinne så fick som en sorts iPod där man kunde lyssna på vem som byggde katedralen och en massa information! Superpraktiskt och svinbra om man inte orkar gå på en guidad tur! Satt där inne i säkert en och en halvtimme!

Fick även höra en kort gudstjänst där inne. På väg ut så köpte jag mig en smörgås och en apelsinjuice (trodde ni inte va? höhö) och satte mig på en bänk i solen utanför och åt.

Jag måste verkligen rekommendera er att gå in i St Pauls om ni ska åka till London.
Även om man inte är religös eller tror på Gud så kan man inte låta bli att bli helt facinerad av hur allt ser ut där inne. Alla detaljer, höjden, utsmyckningen, ja allt är så vackert!


Efter denna trevliga stund så tog jag en tunnelbana in till centrum och vandrade mest bara omkring.

Gick bort till St James Park och satte mig i gräset, lyssnade på musik, tittade på folk och bara njöt av solen. Helt sjukt, vart i Sverige skulle man kunna sätta ut stolar på en stor gräsplätt utan att dom blir snodda eller förstöra? Det enda folk här gjorde var att möjligvis att vända stolarna mot solen. Helt sjukt bara.

Satt här i nästan 1 och en halvtimme. Roligt att 3 timmar av min dag bestod av att bara sitta ner. Höhö

Gick efter detta bort mot Buckingham Palace och tänkte gå igenom parken där. Blev uppehållen under vägen.

 

Välkommen till Buckingham Palace Garden!


Sen tog jag mig bort till Cecilias skola och mötte upp henne för att sen ta en tur på Oxford Street. Gick in på the Body shop och där inne var det bara för bra för att vara sant! ALLT var så himla mycket billigare än vad det är i Sverige.

Allt detta för 38 pund. Sparade typ 460 spänn jämfört om jag hade köpt detta i Sverige.

 

Efter denna härliga upplevelse så tog vi oss till hotellet där vi tog lite hoppkort och sen gick ner till stammiskrogen the Swan och åt mat. Tog sen en promenad runt området där hotellet var och sen somnade vi. Gött.










 

1. Jag gör en kullerbytta.
2.
Cecilia ska göra en kullerbytta.
3.
Cecilia kullerbyttade ner för sängen. Jag tyckte det var lite småroligt.

 

Vårat hotell!

Sen gick vi in och lade oss för att sova. Det tar på krafterna att gå omkring hela dagarna och för Cecilias del, att vara i skolan!


Mitt schema

I måndags så började jag på mitt 6 månaders långa vikariat. Har även blivit planerare. YEIH to me =)

Har i vilket fall som helst lagt upp mitt schema så ni vet när jag jobbar och inte jobbar!

Klicka här för att se mitt schema eller så finns det under länken Mitt schema på startsidan (typ längst ner)

Nu ska jag sova, och i morgon är jag ledig. Gött!


Londonresan - dag 2 del 2

Jag gick och gick och helt plötsligt så var jag framme vid London Eye, vilken var helt fel. För dit skulle jag verkligen inte! Höhö, så jag spatserade över bron igen och fortsatte mina äventyr på annat håll!



Efter ett tag så kom jag till ett ställe där jag kände igen mig, och det var House of Parliment som jag hade framför mig ännu en gång.



Vilken otroligt vacker byggnad det där är! Helt otroligt vilka detaljer som finns på byggnaden.



Bakom House of Parliament på the Victoria Tower Garden. Där fann jag mig en bänk efter vattnet där jag satte mig och drack lite juice. Jag hade en thing för juice där borta. Varje dag till lunch så åt jag smörgås och apelsinjuice. Guuud se gött!






Sen hamnade jag helt plötsligt borta vid Buckingham Palace.
Där var det faktiskt inte så himla mycket folk än (men det var ju bara tisdag, fleeeera dagar innan bröllopet skulle vara)




Här hade dom satt upp, endast för bröllopet, en byggnad där endast journalister och fotografer fick vara. Ni ska få se bilder på baksidan av the Buckingham Palace Garden i ett senare inlägg, för där hade dom spärrat av halva parken för paraboler, tält, kameror, ja allt för världens journalister!



Sen gick jag ner i St James park där jag åt lunch på en parkbänk.







Och där kunde man mata ekorrar! =) Dock inte jag som matar, utan det är några som gick bakom mig.


Och helt plötsligt så dök jag upp där jag hade varit någon dag tidigare. Haha



Efter det så åkte jag bort till Piccadilly circus och gick en sväng där och sen hamnade jag på Trafalgar Sqaure igen och sen var klockan såpass mycket så jag åkte till Chancery Lane och gick runt där en stund innan jag mötte upp Cecilia efter skolan.




Tågstation



Jag mötte upp Cecilia, vi gick på skojakt (som var nästan helt omöjlig) och när det var klart så tog vi oss till the Swan och åt gudomliga Fish and Chips.


Det här är en ätbar tandborste! Såg dessa när jag var på en toalett och jag slog genast till och köpte! (1 pund för 2 stycken) Och tydligen så ska man bara tugga på den som tuggummi och sen när man känner sig fräsch i munnen så spottar man bara ut det! Höhö, helt sjukt!

Det var allt för den här dagen! Dag 3 kommer någon annan dag! Håll till godo så länge! Todels!

Londonresan - dag 2

Dagen började vid halv 8, då vi pigga och glada hoppade upp ur våra (hårda, men sköna) sängar och begav oss ner till frukosten. Och här höjdes betyget rejält på hotellet! Här fanns ALLT. Förutom scones (som jag tycker är väldigt brittiskt, men som inte fanns någonstans?) men efter att ha vräkt i mig halva frukostbordet så kände vi båda två att nu var vi redo för dagen! Så jag följde med Cecilia till hennes skola och vinkade av henne medans hon gick in i skolan. Åh, dom blir stora så fort! Höhö

Jag styrde därefter kosan mot Bond Street för att sen ta tunnelbanan till Westminster och mot Big Ben, House of Parliament och Westminster Abbey. För er som inte vet så sitter Big Ben och House of Parliament ihop och Westminster Abbey är en gigantisk kyrka som ligger 50 meter ifrån Big Ben, och som samtidigt var den kyrkan som Will och Kate gifte sig i.






Överallt så satt det övervakningskameror. CCTV was everywhere



Upptäckte efter några dagar att London måste vara som en cirkel. För jag kom helt plöstligt fram till ställen jag varit på förut, utan att ha haft en aning om vad som fanns bakom eller precis bredvid.


Hit kom jag ett x antal gånger, fast alla gånger ifrån olika håll. Fanns ingen logik alls i detta.

Efter att ha trängts där med en massa turister så begav jag kosan mot (vad jag trodde var the Tower of London) men som sen visade sig bli Trafagar Square istället! Helt sjukt, nästa år ska London hålla i OS - och dom har redan sagt upp en nedräkningsskylt på Trafalgar Square. Haha.


Eftersom att min dagsplanering blev lite krossad (TS stod på onsdagslistan, höhö) så fortsatte jag bara gå. Då ville den killen att jag skulle ta kort på honom, so I did.

Några meter efter honom så stannade en kille mig, som hade en likadan jacka som han jag tog kort på, och pratade en stund med mig. Han berättade att han inte brydde sig om bröllopet, utan han brydde sig bara om barn och att han jobbade för att samla in pengar till barn. Frågade om jag var turist (undrar vad som avslöjade mig? Kameran runt halsen eller huvudet som gick runt på mig för att kunna kolla på så mycket saker som möjligt på samma gång? Hm, svårt att veta) och gav mig tips på vad han tyckte jag skulle gå och se på. Synd bara att jag var lite mer förberedd, för allt han sa, stod på mig lista. Så, HAH! på honom. Nej, men efter den trevliga pratstunden så begav jag mig vidare på äventyr!

 

 

Här hade folk fått skriva någonting på ett papper som dom sen satte upp.

 

Resten av dagen kommer i ett senare inlägg, annars blir det här alldeles för långt!


Londonresan - dag 1

Klockan 04:00 på morgon så ringde våra alarm att vi skulle gå upp och en timme senare ungefär så lämnade vi alla fyra (Cecilia, Dogge, Björn och jag) lägenheten, packade in allt i bilen och åkte ut till flygplatsen. Och där, efter att vi sagt hejdå till våra respektive så började mitt och Cecilias äventyr.

Efter 2 timmar så var vi framme på Heathrow. Hade sån tur att vi lyckades köpa tur och retur biljetter från Heathrow till Paddington station för halva priset! Efter att ha kommit till Paddington station så efter några omvägar, felaktiga vägbeskrivningar så hittade vi äntligen till hotellet! Där vi fick lämna våra väskor (klockan var nu halv 9 på morgonen ungefär) innan incheckningen klockan 3.

Då gick vi till en liten affär och köpte oss frukost och satte oss på en park i Hyde park, åt och tittade på människor. Man kände sig direkt lat då varenda människa där istort sett var ute och sprang. Höhö

 

Alla sprang förutom just dessa två kanske.

Efter våran delikata måltid (baguette) så gick vi och matade ekorrarna som fanns några meter ifrån oss! Dom var såå söta! Men den ena var lite kameraskygg tror jag, så det blev bara bild på en av dom.

 

 

Efter detta så tog vi oss till tunnelbanan och köpte tunnelbane- och busskort och tog oss ut till Cecilias skola.

the gemmological association and laboratory

Nu när vi hade tagit oss till skolan och listat ut vilken tunnelbana man skulle ta dit så tog vi oss till Madam Tussauds. Det var ett stort misstag. Alltså, det var så mycket folk där så en myra hade fått klaustrofobi. Det var helt sjukt. Så jag tog inte så mycket bilder, och några som jag tog bilder så vet jag inte ens vilka dom är. Det var dom som det inte stod så mycket folk vid.

 

 

Efter denna smått störda upplevelse så fann vi en liten pub där vi satte oss och tog några öl.

Där såg vi även den här roliga skylten:

Sen gick vi till Oxford street. Vilket var ett ännu större misstag, för här var det ÄNNU mer människor än på Madam Tussauds (hur det ens är möjligt) så vi tog oss snabbt därifrån och åkte till hotellet och checkade in, men gick snabbt ner och klagade och bytte rum. (på våran bokning så stod det att vi skulle ha ett 3-bädds-rum men vi hade fått ett 2-rums) så det fixade dom till, och sen fixade vi till oss och gick till en krog i närheten och åt underbart goda hamburgare och vi bestämde snabbt att hit skulle vi gå fler gånger!

 

Efter några öl så gav vi oss ut på promenad i Hyde park och på jakt efter prinsessan Dianas minnes-monument. Men det blev mission failed.

Så vi kör på ett bildspel ifrån dagen och Hyde Park istället:

 

Sen gick vi till hotellet och när klockan var 21:20 så somnade vi.

 

 


RSS 2.0