High School Musical i Karlstad

Igår så åkte jag och min syster till Sundsta och skulle kolla på High School Musical. Den svenska musikalversionen med förra Idol-vinnaren Kevin Borg! Med stora förväntningar spatserade vi mot kön! Besvikelsen började nästan omgående. Man var tvungen att hänga in jackan och betala 20 kr för det. Vilket var mycket lyckat då det blåste arktiska vindar inne i hallen och man frös ihjäl en smula!

Hur musikalen var?
Jag vet. HSM är riktat mot en yngre publik och kanske inte mot 20+. Men jag älskar filmerna och förväntade mig ändå att det skulle avspeglas i musikalen. Sångmässigt var det jättebra och man fick vid vissa tillfällen gåshud på armarna. Men sen då?
Skådespelarna gjorde nog den sämsta insatsen jag sett i en musikal (att dessa skådespelare var yngre än 20 år och kanske inte har fått så mycket träning skiter jag i) Betalar jag (läs: mamma) 500 spänn för att se på en musikal så förväntar jag mig ändå att de ska kunna agera lite samt kunna prata samma dialekt. Kevin förlåter jag. Han är inte svensk och jag är bara imponerad av honom faktiskt! Sen undrar jag hur två mörkhyade personer i filmen kunde bli asiater i musikalen?

Dom som skrev musikalen har nog troligtvis aldrig sett filmen. Ever.
Slängde in någon låt som inte finns med överhuvudtaget i filmen, slänger in låtar innan dom ska vara med egentligen, slänga in repliker och scener som t.o.m den yngsta HSM-fanet skulle håna och skrika: "FEL FEL FEL! Så skulle Sharpay aldrig säga!"

Ett exempel: I filmen så får ett x antal elever kvarsittning och ska under kvarsittningen hjälpa till med rekvisitan på skolans teater. I denna usla musikal så skulle dom spela djur och kasta med en så kallad Ljudboll.

Visserligen så fick man sig ett ordentligt skratt i denna scen så en av skådespelarna spelade mask och rörde sig liggnade fram på scenen så man kiknade av skratt.

Slutligen så undrar jag bara: Sen när, säger man: Spark spark, till någon som man önskar lycka till?
Jag trodde man sa: Bryt ett ben?

Kom gärna nu och säg att musikalen + filmerna är riktade mot en yngre publik. Det vet jag.
Men om jag nu älskar filmerna, så känns det väl självklart att jag borde älska musikalen? Right?

Att jag sen tappade Jeas kaka på golvet som vi köpte i pausen, höjde kanske inte stämning, men vad vet jag.
Men det här var en större besvikelse än när jag var på Backstreet boys...


1års-dag!!!

Idag, var det min 1års-dag för mig på mitt jobb! Det har gått ett helt år sen jag började jobba på hemtjänsten! Helt sjukt. Och i morgon så får jag lön! Fina tider!

Idag har jag även hjälpt min syster att tömma sin lägenhet samt städa den! Så nu har jag och Björn en massa saker i våran lägenhet som på söndag ska in i Jea och Henriks nya lägenhet. Är helt slut! Spännande va?

Dagens negativa var att jag kuttade min hand på en spik så jag har inte kunnat sprita mina händer på hela dagen då mina tårkanaler har försökt att producera vätska som jag icke har önskat! Tvål och vatten har varit min bästa vän idag <3

Nej, nu ska jag titta lite på tv och sen sussa!

Todels!

Nej nu får det vara nog!

När klockan är 14:00 idag så slutar jag att jobba för dagen! Sen är jag ledig hela måndagen och hela förmiddagen på tisdagen då jag börjar först vid 4-tiden. Missuppfatta mig rätt nu. Jag tycker jättemkt om mitt jobb, både kollegor och kunderna. Jag är superduper tacksam för att jag har det här jobbet. Det är ett jobb som ger någonting. Man känner sig uppskattad för vad man gör och det är alltid olika från dag till dag vad man gör.'

- Men FYFAAAAAAN vad jag är trött på att jobba just nu!!!

Kan även bero på att jag gör min 8e dag på raken nu och att jag har ont i ryggen sen jag hjälpte min syster att börja flytta igår och att jag inte är en morgonmänniska, speciellt när Björn ligger kvar i sängen och sover.
Men jag gillar mitt jobb. Kom ihåg det! Jag är bara lite tlött.
Ska bara trycka i mig några Alvedon så kommer dagen att gå som smort. Hoppas jag.
För när klockan är 2, ska jag hem och sova.

Todels!

1 timme för Haiti

Vi har alla hört om tragedin i Haiti. Jag har nu följt flera tusen andra svenskars initiativ och skänkt pengar. Jag valde att skänka till Läkare utan gränser (som jag och Björn även skänker pengar till annars också genom vårat elbolag GodEl där överskottet oavkortat går till ett valt välgörande ändamål). Jag tycker att det är en självklarhet att hjälpa andra som har det svårt. Vad tycker ni?



Jag jobbar en timme för Haiti

Dagens fråga:
Kommer ni/Har ni skänkt pengar för att hjälpa offren i Haiti?

Hur man gör en klänning

Häromdagen så gjorde jag en klänning.

När svärmor var här när Björn fyllde år så gick vi på stan och gick in på Bik Bok där man fick fylla en påse med kläder för 100 kr. Allt som var kvar var i XS, men det sket jag i och köpte 4 par!
Från 4 par jeans till en klänning!



Ignorera det fakta att jag är svinblek och att min bh kanske inte var den snyggaste accossearen! Men ni skall icke håna skaparen!

Facebook - Ni mår dåligt

Idag tänkte jag skriva ett inlägg om dagens största fenomen; Facebook. Denna communitysida har gått ifrån att ha varit ett ställe där man hittar kompisar till att vara ett ställe där man förstör sig själv.

Nu tänkte jag ta upp några saker jag stör mig på:


  • Dom som måste uppdatera sin status efter varje gång dom ätit någonting (well, I don't care!)
  • Dom som skriver kryptiska saker, typ; Varför måste det här hända mig? (som gör att man måste fråga vad det handlar om, och som svar tillbaka får man; Nej, kan inte ta det här.) (well, write a book)
  • Dom som sitter och uppdaterar allt dom gör. Hela tiden. (well, get a life)
  • Dom som slänger ur sig skit, och tror att folk inte kommer att läsa det (well, they/we do!)
Hur orkar ni som mår så jävla dåligt sitta och uppdatera sin status hela tiden?
Hur orkar ni, som skriver att ni sitter och gråter och har ont här och där (samtidigt såklart), sätta på datorn, starta upp en internetsida, och ta er in på Facebook för att sen sätta er och uppdatera er status om att ni mår dåligt, för att sen skriva att ni inte vill prata om det, när folk frågar vad det är?

DAGENS FRÅGA:
Vad anser ni om detta?

Vi citerar Christine!

Upptäckte nu en lapp på skrivbordet. Det är ju lappen som jag skrev ner saker som Christine sa under nyår! Jag tänkte nu dela med mig av dessa små citat! OBS! Varning för interna citat!

Citat 1: Men hur ofta träffar man någon som heter Jörgen?

Citat 2: Men visst jobbar du på posten?

Citat 3:
Christine: Stinas ex är också elektriker!
Stina: Nej, han är svetsare!

Citat 4: Jag har en vante med mig. Så otroooooligt rutinerat!

Citat 5:
Christine: *ivrigt* Det är en ny person här inne som jag inte har sett under kvällen
Jag: Va?
Christine: Hon gick in i sovrummet!
Jag: Va?
Christine: Gå och kolla vem det är! Hon är i sovrummet! *helt uppspelt och lite panikartad*
3 sekunders tystnad
Christine: Jaha... *besviket* Det var bara Fia.

Citat 6:
Björn:
Jag har haft min mobil i ett halvår och jag har inte tappat den i golvet en enda golv. Förräns ikväll, och jag har tappat den 3 gånger nu!
Christine: Ja, men då är den ju... bra... Ja men jag menar... Jag vet inte...

Allt det där är otroligt roligt, bara så ni vet.


Bettan får sova borta i natt

Idag jobbade jag kvällen. Therese, som för övrigt är min granne för er som vill veta, jobbade även hon och jag lovade henne skjuts hem om hon inte fick igång sin bil, då den hade krånglat på morgonen.
Vi slutade jobba, vi gick ut till 28 minusgrader och Therese hoppade in i sin bil. Den vägrade starta.
Jag gick bort till Bettan, stoppade in bilnyckeln och tog den ut den igen. För jag fick inte upp låset. Totalt jävla igenfruset. Jag sprutade låsspray så det stod vilt till, värmde nyckeln med eld, försökte vrida om i låset. No fucking resultat.
Hur det hela slutade? Jo, Therese fick ringa sin kille som fick komma och hämta oss och jag fick höra av mig till Henrik och säga att han fick ta bussen hem iaf. Hade lovat att skjutsa hem honom, men så blev det icke.

Så min Bettan får sova borta i natt.

Bettan är min bästa vän!

Den 27 december så hände något fantastiskt! Då förstår ni, gôtt fôlk, då köpde jag mig en egen bil! En Skoda Fabia, -00:a. Bettan. Hon är blå och söt och bara min!

 

Nej, nu ska jag och Björn till Ikea och sen ska jag jobba kvällen i Skåre. Häpårä!

New vs Old

Såhär såg våran palm ut i November.        Såhär ser den ut nu.



Vad gör vi för fel?

Nytt år, nya möjligheter!

Ja, jag vet. Det är sisådär med uppdateringen. Om sanningen ska fram så jobbar jag hela tiden och så orkar jag inte uppdatera! Men nu ska det bli ändring på det!

För några dagar sen så var det nyår. Vi hade fest hemma, jag och Björn. 11 personer blev vi sammanlagt under kvällen då vi åt, drack, skrattade och kollade på fyrverkerier!



Var en sjukt rolig kväll, och jag hoppas att alla andra tyckte det också!

RSS 2.0