Kasta mat

Idag var jag och firade en kompis som fyllde år häromdagen. Hon berättade att hon brukade kasta ut gammal mat ifrån lägenheten när hon flyttade hemifrån. Kastade alltså ut bröd och spagetti ifrån åttonde våningen till fåglarna med motiveringen "- Men så gjorde vi alltid hemma!"

Jag har aldrig hört något roligare.
Hennes syster gjorde likadant.
Jag tror seriöst jag spyr av skratt snart.

Hahahahahahaahahaaahaha


Produktiv dag

He.rre.gud vad jag har varit produktiv idag! Praktik, varit i Jeas nya lägenhet och fixat och tömt nästan alla lådor (själv alltså, då Jea jobbade) brottats med bordet ifrån helvetet, hämtat ut paket, fått nya sängen och spenderat en och en halv timme på att sätta ihop den, ställt (läs dragit på golvet) den gamla sängen i vardagsrumnet (också helt själv), slängt allt skräp från nya sängen, dammsugit och skurat och nu ska jag dammsuga upp allt bös som blev från när jag borrade hål i sängen (för benen) (väldigt massa parenteser här!) och sen åka och handla mat till min syster!

Nu har jag ont i ryggen och har producerat tillräckligt mycket svett för att förpesta ett mindre u-land!

Ledig helgen men imorgon då blir det att flyttstäda och flytta mer saker åt Jea och även födelsedagskalas för Pernilla.

På söndag ska jag sova.
Todelo!


Praktik

Nu har jag gjort fyra dagar av min praktik! Efter första och andra dagen så kunde jag inte sova på rygg då jag hade så ont i mina hälar så kunde inte ha dom mot madrassen. Vilka problem!

Men trivs, än så länge, jättebra! Har en jättebra handledare och supertrevliga kollegor. Vet dock inte vilka jag har hälsat på eller inte för det är.så.många. Höhö

Har än så länge fått vara med när dom har satt en kateter, två sondar och gjort en gastroskopi. Det sistnämnda var jag heeeelt facinerad över! Fick även ta blodtryck själv!

Har även märkt att man som undersköterska, på sjukhus, får göra betydligt mer saker än inom hemtjänsten, vilket är sjukt kul!

Imorgon så ska jag jobba och sen blir det kusinbarnsdop på lördag och sen praktik resten av helgen. Sen fyra veckor till! Yää!

Todels!


Pluggande!

Vaknade vid 9 idag så satte mig och pluggade direkt och nu har jag precis skickat in mitt sista arbete!

Har nu bara en uppgift kvar i Sjukvårdskursen men den ska jag göra när jag har praktik i fem veckor och sen har jag bara Psykiatrikursen kvar och SEN är jag äntligen klar med min utbildning! Ja, med förhoppningen att jag får godkänt i Omvårdnads- och Sjukvårdskursen. Och Psykiatrin då. Höhö

Sen jag är jag klar undersköterska! HURRA!
 
Lite komiskt att jag aldrig har tyckt att det är nåt speciellt med att vara undersköterska men fattar ni vad bra det är? Man kan få jobb på så jäkla många ställen och det kan öppna upp dörrar som man inte trodde fanns!

Så tänk på det ni som ska börja på gymnasiet. En us-utbildning är guld värt. Ångrar mig alla gånger nu för att jag hoppade av omvårdnadslinjen.
 
Jaja, nu ska jag och min syster iväg och äta mat och titta på säng!

Todels!

RSS 2.0